Zdrowe śniadanie w kl. 1a

8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

W naszej szkole kolejny raz przygotowywały śniadanie dzieci z edukacji wczesnoszkolnej. W niektórych klasach, np. w kl.1a, do robienia kanapek włączyli się też rodzice. Uczniowie wspólnie wykonywali pasty: jajeczną i twarogową , dekorowali swoje kanapki żółtym serem, rzodkiewkami, papryką i sałatą. Posiłek uzupełniały owoce i mleko.

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień!

Uczniowie zapoznali się z 12 zasadami zdrowego odżywiania i roli prawidłowego żywienia dla ich organizmu. Dowiedzieli się jak ważne jest codzienne, zdrowe śniadanie.

Hanna Łońska

  

Odsłony: 1814

Internetowy System Ostrzegania Powiatu Chojnickiego