8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
W naszej szkole kolejny raz przygotowywały śniadanie dzieci z edukacji wczesnoszkolnej. W niektórych klasach, np. w kl.1a, do robienia kanapek włączyli się też rodzice. Uczniowie wspólnie wykonywali pasty: jajeczną i twarogową , dekorowali swoje kanapki żółtym serem, rzodkiewkami, papryką i sałatą. Posiłek uzupełniały owoce i mleko.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień!
Uczniowie zapoznali się z 12 zasadami zdrowego odżywiania i roli prawidłowego żywienia dla ich organizmu. Dowiedzieli się jak ważne jest codzienne, zdrowe śniadanie.
Hanna Łońska
Odsłony: 1813